Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

♡ Review: Veido kaukė SCHAEBENS mišriai ir probleminei odai.


Vienos iš mano mėgstamiausių veido kaukių - vokiškos Schaebens kaukės. Jas išbandžiau jau gal prieš porą metų ir neretai mėgstu savo odą palepinti būtent jomis. Patinka tiek pats pojūtis, efektas bei žinoma kainos ir kokybės santykis.



Šiandien aptarsime veido kaukę su Negyvosios jūros mineralais, skirtą mišriai ir probleminei odai.
Ką gi žada? Paskaitykime aprašymą:
Negyvosios jūros purvas giliai drėkina ir minkština odą, išvalo ir pastebimai sutraukia poras. Cinko mineralai padeda odai atsinaujinti, o melsvadumbliai vingrūnės, turintys antioksidacinių savybių saugo nuo neigiamo aplinkos poveikio. Sudėtyje esantys alavijų ir ramunėlių ekstraktai suteiks odai raminamąjį poveikį. Be parabenų, GMO, dažiklių ir kvapiųjų medžiagų. Tinka veganams.
Naudojimas: Tolygiu sluoksniu užtepkite ant švariai nuvalytos veido (ir iškirpties srities) odos. Netepkite apie akis ir lūpas. Palikite 10-15min ir nuplaukite šiltu vandeniu. Naudokite 1-3 kartus per savaitę.

Mano atsiliepimai:
Kaip ir dauguma molių kaukių, ši taipogi yra gana tiršta, bet nesunkiai tepasi ant veido odos. 
Tepantis odą ant veiduko pajausite lyg mažas granulytes - tai šveičiamosios dalelės, bet jos smulkios, tad odos neturėtų jautrinti. Po kelių minučių jau pajausite ir pamatysite kaip džiūsta kaukė ir jaučiasi nedidelis odos tempimas. Vat kai reikia jau ją nuplauti - teks įdėti šiek tiek pastangų, nes molis sudžiuvęs kiek sunkiau nusiplauna. Rekomenduočiau kaukei nuvalyti naudoti servetėles (spec. makiažui nuvalyti), jos puikiai šį vargelį palengvina.
Kvapas - primenantis jūrą, tad trumpam net galite įsivaizduoti, kad gulite Palangos ar dar kokio kurorto paplūdimyje.
Kadangi pati turiu išsiplėtusių veido porų (turbūt jų turi beveik visos mišriaodės ar riebiaodės), panaudojus veido kaukę, jos tikrai sumažėjo - susitraukė. Nustebino :)
Veido oda jautėsi švaresnė, gaivesnė, gal šiek tiek pasausino veido odą, bet po kaukės pamaitinus odą drėkinamu kremuku ar veido serumu, šis nemalonus pojūtis dingsta. Visų inkštirų neišvalė, bet turbūt būtų naivu to tikėtis po vieno naudojimo, tad tolimesnis naudojimas parodys.
Tiesa, sausai odai nelabai rekomenduočiau, kad dar labiau neišsausintų.
Na, o sudėtį nagrinėjame apačioje ir sužinome ką gi iš tikrųjų tepame ant savo odos.
Sudėtis neišgąsdins. Rekomenduoju išmėginti. Kaina iki 2 eur, užteks 3 kartams tai tikrai.



Taip pat noriu paminėti, kad būtent ši kaukė turi aukščiausią 5 žvaigždučių Vokietijos dermatologų įvertinimą. 
Sudėtis: Aqua, Silt, Kaolin, Citric Acid, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Zinc Oxide, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Chamomilla Recutita Flower Extract, Spirulina Platensis Powder, Coco-Glucoside, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.(Silt = hier: Totes Meer Schlamm).

Aqua - vanduo, kuris naudojamas kaip tirpiklis.
Silt - neradau informacijos apie poveikį odai.
Kaolin - Kaolinas (baltasis molis) - atlieka absorbento ir šveitiklio funkcijas. Kaolinas sugeria odos riebalus, padeda šveisti negyvas odos ląsteles, taip pat veikia kaip apsauginė priemonė (naudojimo metu). Tinka net jautriai odai.


Citric Acid - Citrinos rūgštis - reguliuoja odos pH, naudojamas ir kaip kvapų sugėriklis.


Glyceryl Stearatetai lipidas, gaunamas iš glicerino ir stearino rūgščių. Ingredientas suteikia odai švelnų pojūtį, minkština, sudaro barjerą, neleidžiantį odai sausėti. Apie neigiamą poveikį sveikatai - duomenų nėra.

Cetearyl Alcohol ilgos grandinės organinis riebusis alkoholis, augalinės ar gyvūninės kilmės. Cetilo alkoholis maitina ir minkština odą bei plaukus, bet gali erzinti jautrią odą bei kimšti poras. 

Propylene Glycol - Propileno glikolis - naudojamas kaip tirpiklis, drėkiklis ir klampumo reguliavimo medžiaga. Yra saugus naudojimui kosmetikoje, bet didelės dozės gali būti toksiškos vidiniam vartojimui. Didesni kiekiai kosmetikoje gali dirginti jautrią odą bei erzinti akis, taip pat nerekomenduojama naudoti pažeistai odai.
Zinc Oxide - Cinko oksidas - UV spindulių absorbentas, gydo, ramina odą, mažina uždegimus.
Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder - tai yra sultys, kurios spaudžiamos iš alavijų lapų, kurios drėkina, ramina, suteikia gaivinamąjį poveikį.
Chamomilla Recutita Flower Extract - Vaistinių ramunių ekstraktas -  antioksidantas, pasižymi priešuždegiminėmis, antibakterinėmis savybėmis, gydo, ramina odą.
Spirulina Platensis Powder - neradau informacijos apie poveikį odai.

Coco-Glucoside - Kokogliukozidas - naudojamas kaip ploviklis ir putas sudaranti medžiaga veido, kūno prausikliuose ir šampūnuose. 

Ethylhexylglycerin neradau informacijos apie poveikį odai.
Phenoxyethanol konservantas dirgina odą, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. 

O kokią kaukę jūs parekomenduotumėte išbandyti?

Eglė.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

♡ Highlighter / Išsviesintojo naudojimas - kur ir kaip?

Lietuvių kalboje būtų sunku rasti atitikmenį žodžiui Highlighter , galbūt tai reikėtų vadinti išsviesintoju, bet nepavadinčiau tuo tikslingu pavadinimu.  Highlighteris - tai priemonė, kuri suteikia švytėjimą (turi švytėjimą suteikiančių dalelių), skirta išryškinti aukščiausias veido vietas.   Priemonės būna skystos, kreminės ir sausos konsistencijų . Vienos suteikia natūralesnį švytėjimą, lyg oda natūraliai būtų išskirusi šiek tiek riebalų ir susidaręs švytėjimas . Kitos būna intensyvios (labiau skirtos naudoti vakariniam makiažui), kurios itin išryškina aukščiausias vietas ir sumodeliuoja veidą.  Highlighterio naudojimas, kur? 1. Veido švytėjimas.  Priemonę naudojame ant skruostikaulių, manau, kad iš nuotraukos matosi tiksliai, kurioje vietoje :) Žinoma, galima naudoti šiek tiek ant smakro, nosies, kaktos srities, tik šiose vietose reikėtų naudoti itin saikingai ir atsargiai, jeigu turite riebesnę/mišrią odą, šiose vietose nesiūlyčiau naudoti highlighte

♡ ''Nida'' veido kremas ANTI ACNE - nepasiteisinęs produktas?!

Aš buvau viena tų pirmųjų, kuri pamačiusi parduotuvės lentynose produkciją ''Nida'' - nusprendė ją išbandyti. Du produktus, apie kuriuos šiek tiek jau kalbėjau čia -  SKAITYTI ČIA . Teko internete, įvairiuose forumuose pastebėti, kad nemažai diskusijų sukėlė nauja (dabar jau nebevisai naują) veido priežiūros linija, kurią aš išmėginau. Tad mėgindama dar labiau prasklaidyti rūką, pateikiu savo nepagražintą  nuomonę apie veido kremą Anti Acne . Kaip galime suprasti ir iš pavadinimo, produktas skirtas probleminei odai, kovoti su spuogais ir valyti užsiteršusias veido poras. Nė velnio , jis nesusitvarko nei su viena iš šių problemų. Kaip žinome, salicilo rūgštis pasižymi nedideliu graužimu ant odos, taip galime beveik iš karto pajausti kada jos sudėtyje yra.  Šiame produkte jos yra, bet tikrai labai jau minimalus procentas, nes pojūčio - jokio. Aš šį kremą naudoju kaip įprasta drėkinamąjį kremą, nes būtent man, jis toks ir yra. Panagrinėjus sudėtį,

♡ Lengvas padūmavusių akių makiažas, naudojant Sleek paletę.

Sveiki, paskutiniu metu vis norisi savo tinklaraštyje pateikti įvairesnio konteksto įrašų. Nors dauguma įrašų turbūt vis dar išliks apžvalgos , kadangi man itin patinka išbandyti naujus produktus ir dalintis savo nuomone, šioje - mano erdvėje :) Visgi šiandien - kiek kitoks įrašas, turbūt ne iki galo vykęs, bet juk pirmas toks, tad labai neteisit manęs? :) Šiandien pamėginsiu pasidalinti lengvu, dūminiu, vakariniu akių makiažu, naudojant Sleek (All night long 429)  paletę. Šią paletę įsigyjau UK, bet tikrai jos yra pirkti ir Lietuvoje. Kalbant apie pačius šešėlius , tai jie pakankamai pigmentuoti , šiek tiek turi birių dalelių darant makiažą, bet kokybės ir kainos santykis tikrai neblogas :) * 1. Pirmiausia akies voką padengiu maskuokliu ir jį išskirstau. Žinoma, galima naudoti ir spec. akių šešėlių bazę . Aš šiuo atveju naudojau Maybelline Fit Me maskuoklį. 2. Plokščiu, puriu šepetėliu visą akies voką padengiu neutralia spalva ''Mai Tai''.